Hoe je parels best onderhouden

15/05/2023 10:31 - Tips

Toen ik deze ochtend door de website analytics van Tresoro ging zag ik dat er de laatste maanden een verhoging was van specifieke zoekopdrachten, het onderhoud van parels. 
Meer bepaald komen mensen op onze website terecht door vragen als "Mag ik mijn parels kuisen met alcohol", "Hoe reinig ik best mijn parels" en meer in deze trend.
Wanneer wij parels verkopen aan onze klanten geven we ze dan ook graag wat extra advies mee op een kaartje en deze deel ik graag nog eens met iedereen die hier komt zoeken naar info.

De gouden tip!

Draag je parels regelmatig. De natuurlijke vochtigheid en oliën van je lichaam voeden de parels en zorgen dat ze hun schoonheid behouden.

Wat raden we verder aan of af:

  • Bewaar je parels niet te lang in een kluis of schuif, hierdoor drogen ze uit.
  • Draag je parels niet wanneer je ziek bent of regelmatig medicatie neemt. De verhoogde aciditeit in je lichaam zal door je huid de parels aantasten.
  • Je parels aan doen is de laatste stap bij het klaarmaken. Een bad nemen met zepen, je haar drogen, hairspray en parfum kunnen je parels immers schaden.
  • Reinig je parels met water. Wil je eens grondig reinigen, gebruik dan wat alcohol op een doekje.
  • Om de 2-3 jaar is het ok om de parels met een klein beetje natuurlijke olie van olijven of amandelen in te wrijven om de glans te behouden.
  • Vraag je juwelier gerust om je collier eens te behandelen. Zij kunnen je daarnaast adviseren of de collier een nieuwe draad nodig heeft.

Behandel je parels goed, dan doen zij hetzelfde voor jou!

 

Terug naar blogoverzicht

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemtMeer info