Pearls for men, the new normal or a passing trend?

06/04/2023 15:20 - Trends

Parels worden traditioneel geassocieerd met vrouwelijke sieraden, maar de laatste tijd zijn ze ook steeds vaker te zien in mannenmode. Deze luxueuze trend kan een stijlvolle toevoeging zijn aan de outfits voor mannen.

Een van de meest populaire manieren om parels te dragen is in de vorm van manchetknopen. Parels voegen een vleugje verfijning en elegantie toe aan een formele outfit en kunnen de perfecte finishing touch zijn voor een trouwpak of een smoking.

Maar parels worden meer en meer niet alleen gebruikt als manchetknopen. Mannen kunnen ook parelkettingen dragen om hun outfit net dat beetje extra te geven. Combineer een parelketting met een effen T-shirt of polo om een klassieke en verfijnde look te creëren.

Ten slotte zijn er ook parelaccessoires voor mannen die niet zo traditioneel zijn. Denk aan pareloorbellen of zelfs parelbroches. Deze accessoires voegen een gedurfde en moderne draai toe aan de klassieke parel.

Hoewel het dragen van parels voor mannen nog steeds niet heel gebruikelijk is, hebben enkele internationaal bekende maar ook Belgische mannen deze trend omarmd. Harry Styles, Pharrell Williams, A$AP Rocky maar ook Aster Nzeyimana en Riadh Bahri werden al gespot met een parelketting of een ander pareljuweel.

Parels kunnen een vleugje luxe en stijl toevoegen aan elke outfit en zijn een geweldige manier om een outfit naar een hoger niveau te tillen. Of je nu kiest voor een subtiele parelketting of een opvallende parelring, deze trend is een geweldige manier om je persoonlijke stijl te laten zien. De vraag is natuurlijk, zien we een trend die volgend jaar alweer verdwenen is, of zien we het begin van een nieuwe tijd waarin ook mannen zich een accessoire als parelcolliers kunnen gaan toemeten? 

Back to blog overview

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website