Over ons

 

Tresoro is een groothandel in juwelen, gespecialiseerd in parels.

We zijn een onderneming met 25 jaar ervaring en gevestigde distributie door meer dan 150 verkooppunten in België en Nederland.

We onderscheiden ons in de markt door eigen innovatieve producten te ontwikkelen in onze atelier. De materialen die we hiervoor gebruiken zijn steeds uiterst kwalitatief en persoonlijk uitgekozen door de eigenaars.

Wij staan onze klanten niet alleen bij in hun dagelijkse verkoop, maar adviseren hen ook met plezier over product en markt zodat zij hun klanten optimaal kunnen helpen bij het uitkiezen en onderhouden van een passend juweel.

Hoe wij ons onderscheiden

Innovatieve ontwerpen

Wij willen onze klanten voortdurend inspireren door snel in te spelen op mode trends en eigen innovatieve creaties aan te bieden. We maken hierdoor parels zeer toegankelijk, zodat er voor elke vrouw een parel is.

 

Kwalitatieve materialen

Onze passie voor parels en juwelen vertaalt zich onophoudelijk in een ware zoektocht naar product dat prijs-kwaliteit de beste waarde geeft voor onze klant. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan voor onze klanten, zo dat zij iedere persoon die op zoek is naar parels, kleurstenen of juwelen, op de best mogelijke manier kunnen helpen.

 

Uitgebreide klantenservice

We stellen ons graag flexibel op naar klanten en delen met plezier onze expertise. Het is belangrijk dat zowel onze klant als de consument goed geïnformeerd wordt zodat men comfortabel is met zijn/haar aankoop. Vraag ons gerust meer over parels, juwelen en het onderhoud zodat we samen het maximale uit ons product halen.

 

Ons verhaal

Linda had al lange tijd een passie voor juwelen nog voor Tresoro ooit werd opgericht. In de juwelenwinkel Roobroeck van haar schoonouders leerde ze door mee te helpen zeer snel de ware schoonheid van juwelen en parels kennen. De 40 jaar ervaring die aanwezig was werd stilaan actieve kennis voor Linda. De aantrekking van parels in hun diversiteit deed de vonk overslaan om zelf haar eigen zaak op te starten en creatief aan de slag te gaan met parels.

De slogan, "(For) Every woman a pearl", is een missie die ze sinds de start heeft meegedragen. Door te focussen op kwaliteit en creativiteit kon ze vlot starten, maar door de klant centraal te zetten als sterspeler en niet haar merk, kon ze haar positie verankeren in de Belgische markt.

In 2000 komt Mona, reeds jarenlang een goede vriendin, in de zaak als nieuwe business partner! Naast vele mooie momenten, hartelijk gelach en wederzijds vertrouwen vonden zij elkaar om Tresoro bvba op te richten als partners en de distributie uit te breiden naar Nederland. Tresoro bloei verder open en na 10 succesvolle jaren besluit Mona een andere weg in te slaan. Linda staat terug alleen aan het roer van een onderneming die ondertussen 150 verdeelpunten heeft, meer dan 20 jaar ervaring in juwelen en een nieuwe vestiging in Dendermonde.

Goed nieuws! Januari 2018 en de opvolging wordt verzekerd!

Mathieu Roobroeck, Linda's zoon, die al als klein jongetje in het atelier rondliep en zich verstopte tussen de parels, besluit om op 28-jarige leeftijd in de zaak te stappen. Hij brengt naast opvolging ook nog een waaier nieuwe kennis met zich mee in de zaak. Na een Master TEW met focus op strategie te halen besloot hij als internationaal sales manager te werken voor een Antwerps textielbedrijf. Door geweldig mentorschap, jaren ervaring in alle hoeken van de wereld en door zelf markten op te bouwen  in het buitenland ontplooit hij zich als commercieel ondernemer.

Er ontstaat een nieuwe leraar-leerling band tussen moeder en zoon die deze keer langs twee kanten werkt. De ondertussen 60 jaar gedeelde ervaring in juwelen wordt met veel enthousiasme overgebracht aan een leergierige zoon, die nu ook op zijn beurt inzichten deelt over de ins en outs van de nieuwe globale markteconomie, digitalisering en commercieel zeer hongerig is om Tresoro naar het volgende niveau te tillen.

Door de jaren heen verruimde niet alleen de grootte van Tresoro als organisatie maar ook haar productaanbod. De focus blijft op parels, maar ze groeien naar een visie waarbij elke vrouw haar innerlijke schoonheid kan accentueren met een passend uiterlijk juweel.

Meer dan ooit worden Linda en Mathieu zich bewust, dat Tresoro meer kan en moet doen dan hun product op de markt brengen. Het correct informeren van klant en consument over de markt, juwelen, parels en het onderhoud ervan wordt na een dagdagelijkse activiteit een centraal punt in de bedrijfsfilosofie, zodat Tresoro garant kan staan voor kwaliteit en iedereen op geïnformeerde wijze, comfortabel een passend juweel kan uitkiezen.

 

Linda Meert

Zaakvoerder

Linda@tresoro.be
tel: +32 (0)52 22 26 06

Mathieu Roobroeck

Zaakvoerder

Mathieu@tresoro.be
tel: +32 (0)52 22 26 06

Wendy Roemen

Verkoopsmedewerker België en Nederland

Wendy@tresoro.be
tel: +31 (0)6 20 53 54 22

Ines Schelfout

Atelier & design

An Ronsse

verkoopsmedewerker België

An@tresoro.be
tel: + 32 (0) 474 17 17 78

Ilse De Wolf

Customer Service

Ilse@tresoro.be
tel: 052 22 26 06

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u ermee instemtMeer info